طبس- خبرنگار یزدفردا/ رمضان کریتیثانی با اشاره به تاثیر پروژه عظیم معدنی خاورمیانه بر اقتصاد شهرستان طبس، اظهار کرد: استقرار راه آهن، فرودگاه و برخی امکانات رفاهی در طبس مدیون وجود نعمت زغال سنگ است.
وی افزود: حوزه زغالدار طبس با وسعتی بالغ بر 3 هزار کیلومتر مربع با ذخیره اکتشافی 2.5 میلیارد تن زغالسنگ کک شو و زغالسنگ حرارتی در چهار ناحیه پروده، نایبند، مزینو و آیبدوغی یکی از بزرگترین ناحیه های زغالی خاورمیانه است که از سال 1357 عملیات شناسایی و اکتشافی روی آن انجام گرفته و تاکنون نیز ادامه دارد.
زغالسنگ طبس بزرگترین حوزه زغالسنگ کک شو ایران است
مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس بیان کرد: با توجه به بررسی های به عمل آمده و برای تأمین نیاز زغالسنگ کک شو صنعت فولاد ایران، ناحیه پروده با وسعت 1200 کیلومتر مربع و ذخایر 1.1 میلیارد تن به عنوان بزرگترین حوزه زغالسنگ کک شو ایران معرفی شده است.
کریتی ثانی تصریح کرد: از سال 1371 مطالعات امکان پذیری برای استخراج تمام مکانیزه آغاز و در قالب فاز یک با ظرفیت تولید 1.5 میلیون تن زغالسنگ خام در سال از پروده یک و نیز فاز دو با تولید 750 هزار تن زغالسنگ خام از پروده چهار که به طور جمع در سال 2.4 میلیون تن زغالسنگ خام طراحی معدنی شده است.
وی اظهار کرد: برای تولید سالیانه 750 هزارتن کنسانتره زغالسنگ از معادن پروده یک، نیاز به استحصال 1.5 میلیون تن زغالسنگ خام است که در فاز یک معادن مکانیزه عملیات اجرا و تجهیز معدن با دو روش استخراج جبهه کار طولانی (LONGWALL ) و اتاق پایه ( ROOM & pilar ) در سال 87 توسط رییس جمهور وقت افتتاح شد.
حمل کنسانتره زغالسنگ خام طبس به کارخانه کک سازی اصفهان و زرند
مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس گفت: کنسانتره حاصل از فرآوری زغالسنگ خام در کارخانه زغالشویی و در مجاورت معادن زغالسنگ پروده طبس، توسط خطوط ریلی و جاده ای به کارخانه های کک سازی اصفهان و زرند کرمان حمل می شود.
کریتی ثانی درباره کارخانه زغالشویی پروده طبس، تصریح کرد: این کارخانه در مجاورت معدن و با ظرفیت 300 تن در ساعت به مساحت 5620 متر مربع احداث و همزمان با افتتاح معدن توسط رییس جمهور دولت نهم افتتاح شد.
وی افزود: محصولات این کارخانه با استفاده از دو روش محیط سنگین و فلوتاسین ستونی زغالسنگ خام، فرآوری و پس از آبگیری کنسانتره زغال به دپوی 6 هزار تنی منتقل از آنجا به سیلوی بارگیری 2 هزار تنی انتقال یافته و سپس توسط واگن به اصفهان حمل می شود.
اشتغال 1477 نفر در شرکت زغالسنگ پروده طبس
مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس با اشاره به دولتی بودن شرکت زغالسنگ پروده طبس تحت مدیریت ایمیدرو، اظهار کرد: در حال حاضر هزار و 477 نفر نیروی انسانی در معادن زغالسنگ پروده طبس مشغول به کار هستند که هزار و 92 نفر به صورت استخدامی با ضریب 98 درصد نیروی بومی و نیز 385 نفر به صورت پیمانکاری با ضریب 49درصد نیروی کار بومی به کارگیری شده اند.
کریتی ثانی از اتمام بازیافت و خروج 3 هزار تن تجهیزات کاری از کارگاه فعلی و تعویض و تعمیر قطعات مورد نیاز دستگاه های استخراج خبر داد و گفت: کارگاه W1 از سری معادن زغالسنگ پروده حداکثر تا اواسط هفته آینده راه اندازی میشود که حداقل روزانه 2500 تا 3000 تن خروجی خواهد داشت و در مجموع این کارگاه حدود 600 هزار تن زغال دارد.
زغال طبس در خاورمیانه به فروش می رسد
وی افزود: زغال طبس جایگزین زغال وارداتی شده و به سه کارخانه کک سازی قطران زرند، ذوب آهن اصفهان و فولاد زرند ایرانیان در خاورمیانه به فروش میرسد.
مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس گفت: کارخانه کک سازی طبس به عنوان چهارمین کارخانه به زودی وارد مدار خواهد شد.
مدیرعامل شرکت زغالسنگ پروده طبس تصریح کرد: با توجه به مصرف روزافزون کک و برنامه های توسعه صنایع فولادسازی کشور، سالانه مقدار قابل توجهی زغالسنگ و کک از خارج وارد کشور می شود که در نتیجه هزینه های ارزی قابل ملاحظه ای در بر دارد بنابراین بهره برداری از ذخایر داخلی موجب خودکفایی، صرفه جویی ارزی، توسعه اجتماعی و اقتصادی و مهمتر از همه اشتغال زایی شده است.
کریتی ثانی به همکاری و هماهنگی شرکت زغالسنگ پروده با سایر دستگاه های اجرایی این شهرستان اشاره کرد و افزود: امروز وجود راه آهن، فرودگاه و برخی امکانات رفاهی در طبس مدیون وجود نعمت زغالسنگ و همراهی این شرکت با مجموعه اداری شهرستان و حتی استان است.
پرداخت سالیانه 6 درصد عوارض فروش زغالسنگ طبس
وی اظهار کرد: شرکت زغالسنگ پروده طبس سالیانه 6 درصد عوارض فروش خود را به اداره امور مالیاتی شهرستان پرداخت می کند که همین عوارض در امور عام المنفعه منطقه و برای توسعه طبس هزینه می شود.
سال 93 سال پرباری برای شرکت زغالسنگ طبس است
مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس سال آینده را سالی بسیار پربار برای فروش زغالسنگ طبس پیش بینی کرد و گفت: بهره برداری از معادن زون شمالی و شرقی پروده با ظرفیت استخراج 1 میلیون 800 هزار تن زغالسنگ و نیز چندین کارگاه پیش بینی شده، اجرای مناقصه پروده چهار برای استخراج در سال آینده و نیز برگزاری مناقصه فروش 8.6 میلیون تن ذخیره زغالسنگ خام باقی مانده در یال شمالی معادن پروده سال آینده را برای شرکت زغالسنگ پروده طبس پربار رقم خواهد زد.
مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 25,نوامبر,2024